kozmetikum

A kozmetikumok is lehetnek veszélyesek?

Ha környezetvédelemről beszélünk, nem hagyhatjuk ki a szépségipar területét sem, akármilyen kozmetikai cégről, vagy kozmetikai termékről legyen szó. Legyen szó bármelyik kozmetikai gyártóról, figyelembe kell venni a használójára leselkedő veszélyforrást is. Ilyenek lehetnek az aeroszol csomagolással készült termékek, amelyek lehetnek a dezodorok, borotvahabok, hajlakkok.

Kozmetikumok esetében esetlegesen veszélyt jelenthet ezeknek a termékeknek a használata, mivel tűz és robbanásveszélyesek, a működésükhöz szükséges hajtógáz felhasználása miatt. Ezeken a termékeken fel kell tüntetni a veszélyesség fokozatát, szabályos felhasználás módjának betartását. Napjainkban már egyre többet hallani a biotermékekről, ezzel párhuzamosan a környezettudatos felhasználókról, környezettudatos magatartásról, figyelembe véve a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségét is.

A kozmetikumok robbanásveszélye, ha betartjuk az előírt felhasználási feltételeket, teljesen kizárt, nem jelentenek a felhasználókra veszélyt, (szándékosan nem dobjuk tűzbe). Mára már olyan technikai eszközök állnak a gyártók rendelkezésére, amellyel teljesen kizárható a felhasználókra jelentkező veszélyforrás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.