konyha

Alakítsuk át a konyhát!

Ahhoz, hogy esztétikusabb és szebb lakást kapjunk, nem árt időnként újragondolni a lakásunk berendezését, és megújítani azt. Nem kell rögtön nagy összegek elköltésére gondolnunk, néhány apróbb ötlet is segíthet, hogy átláthatóbb, letisztultabb tereket kapjunk. Kezdjük a konyhával!

A konyha az életünk központi színtere, hiszen itt zajlanak az étkezések és legtöbbször a nagy családi beszélgetések is. Régen a tűz miatt töltött be központi szerepet, hiszen azt mindig őriznie kellett valakinek, és itt főttek az ételek, itt sütötték a kenyeret, itt melegedtek eleink. Attól a konyhától a mai konyhák már jelentősen eltérnek, a tüzet már nem szükséges őrizni, az életünk átalakulásával a konyha funkciója is jelentősen átalakult.

A konyha lehet többfunkciós, amikor étkező gyanánt is szolgál, illetve lehet csak konyha, vagy főzőfülke, amikor csak a főzés céljára szolgál. A családi házakban ma már a legtöbb esetben egylégterű a nappali és a konyha, funkciói nem válnak szét. Általában igaz, hogy a konyha a legtöbbször kicsi és emiatt ki kell használni a teret. Ha egyedi tervezésű konyhabútort helyezünk el benne, akkor a maximális helykihasználás érdekében egészen a plafonig beépíthetjük konyhabútorral, ide kerülhetnek azok az edények, tárgyak, amelyeket csak ritkán használunk.

Ügyeljünk rá, hogy minél kevesebb legyen az elöl hagyott holmi, igyekezzünk amit csak lehet zárható szekrényajtók mögé rejteni, hiszen így a sok tárgy nem kelti a túlzsúfoltság látszatát, hanem letisztult, átlátható teret ad. Figyeljünk rá, hogy a színek egymással harmonizáljanak: legyenek összhangban a csempék, a konyhabútor és a textíliák színei, mintázata. Dekorációs céllal csak kevés elemet helyezzünk el a konyhában, hiszen a kevesebb itt is több. Az egyik sarokba elhelyezhetünk üveges tálalószekrényt, amelybe esztétikusan elhelyezett poharakat, tányérokat tehetünk, de legyen benne mindig rend, hogy ez is a rendezettség látszatát keltse!

A csillárt cseréljük le modern hatásúra, ez nem kerül sokba, ám jelentősen megváltoztathatja a konyhánk összképét! LED szalagokkal, irányított fényekkel valamint magas minőségű, exkluzív lakástextilekkel tovább emelhetjük konyhánk fényét.

Ha több hasonló ötletet szeretne olvasni, vagy a lakberendezéshez segítségre lenne szüksége, akkor keresse fel Kis Judit lakberendező oldalát!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.