Csempészett cigarettát, vágott dohányt és pirotechnikai eszközöket találtak a pénzügyőrök Jászfényszarun

Csempészett cigarettát, vágott dohányt és pirotechnikai eszközöket találtak a pénzügyőrök Jászfényszarun, egy lakóházban végzett jövedéki ellenőrzés során – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális főigazgatóságának sajtóreferense március 13-án.

Kiss Nóra tájékoztatása szerint a NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyei pénzügyőrei a több mint 100 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát a ház hálószobájában az ágy alatt találták meg. A lakóház egy másik helyiségében még közel fél kiló vágott dohányra, valamint kartondobozokban nagy mennyiségű pirotechnikai eszközökre – tűzijátékra, fáklyára, rakétára, petárdára – bukkantak az ellenőrzést végzők.
A lakóház tulajdonosa azt állította, hogy az adózás alól elvont jövedéki termékeket saját fogyasztásra szánta. Mivel a jövedéki termékek származását, adózott voltukat igazolni nem tudta, így a pénzügyőrök a közel 150 ezer forint értékű termékeket lefoglalták, és jövedéki eljárást indítottak. A tulajdonos több százezer forintos bírságra számíthat – mondta a sajtóreferens.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.