dugulás elhárítása

Dugulás? Ugye nem lehet gond?

Ugye Önnel is előfordult már, hogy eldugult a konyhai mosogató vagy a fürdőszobában akadtak dugulásos problémák, Ilyenkor nincs mit tenni, a dugulást el kell hárítani, amilyen gyorsan csak lehet, hogy a probléma ne okozzon fennakadást a mindennapi életünkben.

Vannak olyan helyek, ahol könnyen eltávolítható a dugulást okozó probléma, persze csak akkor, ha van egy mindenhez értő férj vagy családapa, aki ügyesen megoldja ezt a feladatot is. Ám bonyolultabb esetekben, vagy ha nincs „kéznél” egy ezermester a családban, kénytelenek vagyunk duguláselhárítással foglalkozó szakember segítségét kérni.

Persze mielőtt a telefonhoz nyúlnánk, saját magunk is megkísérelhetjük a probléma megszüntetését, házilag használt szerekkel. Ha tehetjük, a vegyszereket kerüljük, higgyük el, nem tudnak többet, mint a házi szerek. Ilyen ház szerek például a szódabikarbóna, a bórsav, a só és az ecet, ezek mindegyike hatékony a dugulás elhárításában, és még azzal a tudattal is végezhetjük a probléma megszüntetését, hogy környezetünkre is odafigyelünk. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a szódabikarbónát (kb. 1 dl-nyi) beleszórni a lefolyóba, forró vizet önteni rá, és kisebb dugulásnál már ez is elegendő a probléma megszüntetésére. Ha komolyabb a gond, hagyjuk a keverékeket egy éjszakán át állni, és csak azután öntsük le forró vízzel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.