Helikopterrel keresnek egy tigrist Párizs közelében

Helikopterrel keresett egy elszabadult tigrist csütörtökön a francia rendőrség és tűzoltóság Párizs közelében – közölték a hatóságok. A környék lakói nem hagyhatják el az otthonaikat, a gyermekeket nem engedték haza az iskolákból.

“Reggel óta kergetjük, a rendőrök megpróbálják bekeríteni” – mondta egy rendőrségi forrás. A kábítópisztollyal felszerelt tűzoltók pedig helikopter segítségével próbálják fellelni a vadállat nyomát.
A tigrist délelőtt a Párizstól negyven kilométerre keletre található Montévrain település egyik szupermarketje vezetőjének felesége látta meg az üzlet parkolójában. A nő lefotózta az állatot, majd riasztotta a helyi hatóságokat. Teniszezők is jelezték a rendőrségen, hogy tigrist láttak a pálya közelében.
A montévraini őrs riasztására kezdte meg a rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel a tigris keresését. A mintegy hatvan ember mellett egy medvevadász kutyát is bevetettek a mintegy hetven kilogrammos állat felkutatására.
A prefektúra közlése szerint “amennyiben lehetséges, megpróbálják elaltatni, de ha veszélyesnek vagy agresszívnek mutatkozik, akkor az lesz a parancs, hogy le kell lőni”.
A település és a szomszédos Chessy közötti erdős vidéken, amely négy-öt labdarúgópályának felel meg, biztonsági övezetet hoztak létre a hatóságok, elsősorban itt keresik a tigrist.
A környéket egyébként teljesen lezárták, Montévrain lakói nem hagyhatják el az otthonaikat, a gyermekeket pedig nem engedték haza az iskolákból.
“Elővigyázatosságból arra kérjük a lakókat, hogy ne menjenek el otthonról, illetve maradjanak a zárt gépkocsijaikban. Aki látja a tigrist, azonnal hívja a rendőrséget vagy a tűzoltókat” – tudatta a polgármesteri hivatal.
Montévrain a párizsi Disneyland közelében található, s a településen egy vándorcirkusz is vendégszerepel, de egyelőre egyik helyről sem jelezték, hogy tőlük szabadult el a tigris.

Forrás: mti.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.