bicikli a városban

Kerékpárra fel!

Újra nagy divat lett a kerékpározás, egyre többen ismerik fel az előnyeit. Ma már nem csupán a vidéki falvakban, városokban nélkülözhetetlen közlekedési eszköz a bicikli, hanem a legnagyobb városokban is egyre gyakrabban találkozni vele.

Nemrégiben Budapesten közlekedve arra lettem figyelmes, hogy egyre több száguldozó biciklist látok az autók között, a legnagyobb forgalomban is. Egyesek annyira ügyesek voltak, hogy a piros lámpánál már le sem szálltak a bicikliről, hanem álltak rajta és úgy egyensúlyoztak, hogy megálljon a bicikli. Mindez több percen át! Én vidéki vagyok, gyerekkorom óta biciklizek, ám mégsem vagyok képes ilyesmire. Ma már nagyon sokféle bicikli közül lehet választani, vannak terep, városi, fekvő, stb. kerékpárok. Ha pedig valaki nem szeretne ugyanolyan biciklivel járni, mint bárki más, megtervezheti a saját, egyedi biciklijét, annak színét, formáját, akár még a gumija is lehet színes, és már indulhat is! Az egyediségnek csak a képzelet szabhat határt.

A kerékpározásnak pedig csakis előnyei vannak: rendkívül egészséges, hiszen szívet-lelket átmozgat, a szabad levegőn tartózkodunk (bár ez egy nagyvárosban, autók között nem biztos, hogy előny), és ráadásul nem mellékes, hogy környezetbarát közlekedési forma is. Nyeregbe hát!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.