Már személyesen is leadhatóak az alapanyagok a Magyarok Gyertyájához

A mintegy ötezer háztartási gyertya egybeolvasztásával megszülető 50 kilós viasztömb lángja a világ minden tájékán élő magyarok összetartozásának jeleként lobban fel december 22-én 16 órakor – írták a szervezők az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben.
Ez idáig több mint négyezer gyertya érkezett az ország különböző tájairól postán keresztül, de a környező országokból, valamint Svédországból és Németországból is érkeztek adományok. A fővárosi Városháza parkban kihelyezett ládába pedig már személyesen is leadhatják a gyertyáikat azok, akik szeretnének részt venni az adakozásban. A szervezők reményei szerint így határidőre elkészülhet az óriásgyertya, amely a téren felállított, tíz méter átmérőjű adventi koszorú negyedik gyertyájának helyére kerül.
Az adventi koszorú első gyertyáját Tarlós István főpolgármester gyújtotta meg december 1-jén – idézte fel a közleményben Bán Teodóra, az Advent Budapesten elnevezésű kulturális fesztivál igazgatója, aki szerint a fesztiválon fellépő számos színész, énekes is hozott már gyertyát.
A Deák térhez közeli helyszínen egy másik jótékonysági akció is indult. A Fogadj örökbe egy karácsonyfát! elnevezésű kezdeményezés keretében száz fát szeretnének eljuttatni olyanokhoz, akiknek a támogatás nélkül nem lenne fenyőfájuk karácsonykor. Az örökbefogadók nevét feltüntetik a fenyőfákon, amelyeket december 24-én juttatnak el a többgyermekes családokhoz. Mától bárki örökbe fogadhat karácsonyfát a helyszínen.
A fővárosi önkormányzat jóvoltából megvalósuló adventi rendezvénysorozaton egy harmadik karitatív akció is elindult. Itt debütált a sütibank, amely a Mikulásgyár mellett is működtet egy fiókot. A speciális bankban eladott édességek, bejglik, szaloncukrok, fatörzs szeletek árából tűzifát vesznek a rászorulóknak. Az elmúlt 15 napban már mintegy 3000 jótékony vásárlója volt a banknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.