fireman costume

Miért van szükség a fordítóirodákra a pirotechnikai eszközöknél?

A pirotechnikai eszközök, és a tűzvédelem kiemelt figyelmet és pontosságot igényel. Éppen ezért szükséges az is, hogy az ilyen eszközök megfelelő magyar nyelvű használati utasítással rendelkezzenek.

Sajnos még ma is gyakran találkozni, magyartalan használati utasításokkal, holott a petárdák és más pirotechnikai eszközök fordítását, hivatalos fordítókkal lenne célszerű végeztetni, hiszen ez életvédelmi kérdés is. Egy rosszul megírt használati utasítás, amit gyakran a Google fordítójának segítségével próbálnak meg magyarra fordítani, akár közvetlenül balesetek előidézője is lehet.
Ugyanez igaz a különböző tűzvédelmi eszközökre is. Vészhelyzetben nincs idő értelmezni a magyartalan fordítást, azonnal cselekedni kell, és ehhez rövid, tömör, érthető magyar használati utasításokra van szükség.

Ma már számtalan fordítóiroda létezik és komoly a piaci verseny is, így kedvező áron lehet fordítani, a gyakran nem túl hosszú szövegeket. Ne sajnáljuk a pénzt erre, mert a jó fordítás akár életmentő is lehet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.