laptop okozta tűz

Nem lehet elégszer figyelmeztetni az ágyban laptopozás veszélyeire

Azért nem szeretnénk senkit elrettenteni, ám az óvatosság sosem árt, hiszen történt már néhány veszélyes eset. Nagyon gyakran előfordul ugyanis, hogy este az ágyban használjuk a laptopunkat, és ilyenkor könnyen elalszunk. Főleg, ha olyan tevékenységet végzünk, ami nem igényel aktivitást, például filmet nézünk, amibe – valljuk be – könnyű belealudni. Egy kiégett laptopot aztán hiába vinnénk laptop szervizbe, ott már nem tudnak mit kezdeni vele. És akkor még jó, ha ennyivel megússzuk. Lássunk néhány példát, ami a közelmúltban történt, és vélhetően az ágyban használt laptop okozott tüzet:

Ugyan a vizsgálat nem mutatott rá egyértelműen, hogy a tüzet valóban az ágyban használt laptop okozta, ám egy 25 éves fiú meghalt abban a tűzben, amit a szomszédok vettek észre az ablakon sűrűn kiáramló füstből. Ők értesítették a tűzoltókat is, de a fiú életét már nem lehetett megmenteni. A szakértők szerint az történhetett, hogy a bekapcsolt készülék ventillátora nem kapott elég levegőt, a készülék emiatt túlforrósodott, és kigyulladt. A fiú a tűzre nem ébredt fel, vélhetően szén-monoxid mérgezés okozta a halálát.

Egy 56 éves férfi halálát is a laptop okozta Vancouver-ben nemrégiben, itt is a laptop túlfűtöttsége okozta a tragédiát. Az ülőgarnitúrára helyezett készülék ventillátora itt sem jutott elegendő levegőhöz, ami a lítium-ion elemek túlfűtöttségét és a tüzet okozta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.