php programozás

PhP programozás – hol tanuljuk?

A php az egyik legismertebb webes programnyelv, amit széleskörűen használnak és ismernek. A php nyelv elsajátítása általában egy folyamat része.
A webes nyelvvel ismerkedők általában a HTML nyelvvel kezdenek, amit követ a stíluslapok elsajátítása. Ezt követően szokott megjelenni az igény az összetettebb webes feladatok elvégzésére alkalmas programnyelv elsajátítására, ami az esetek döntő részében a php-t jelenti. E mellett még igen népszerű a javascript programnyelv is.
Nagy kérdés, hogy hol és hogyan tanulható meg a php programozás. Nyilván többféle út is létezik. Az első és legkézenfekvőbb a különböző klasszikus tanfolyamok, esetlegesen egyetemi, főiskolai képzés. Szerencsére azonban a php viszonylag könnyen tanulható programnyelv, így akár könyvből is meg lehet tanulni az alapokat, amellyel már akár komplett összetett, adatbázist is kezelő weboldalak készíthetőek.
Az internet világában lehetőség van online képzéseken is részt venni, sőt akár online anyagokból, videókból tutorialokból is elsajátítható a php programozása. Ez utóbbi módszernek előnyei és hátrányai is vannak. Egyrészt a tudásanyag összeszedése több időt igényelhet, másrészt viszont a legújabb módszerekkel, keretrendszerekkel is megismerkedhetünk, ami egyébként könyvekből nem mindig ismerhető meg.
Több út áll tehát az előtt, aki szeretné elsajátítani a programozást. egy biztos a php programozó keresett és jól kereső szakma. Lehetünk alkalmazottak, vagy egyéni vállalkozók is, a stabil fizetés szinte biztosra vehető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.