hold-nyúl

Tűz áldozatává vált a hatalmas Hold-nyúl Kínában

Szétszerelése közben tüzet fogott és részben megsemmisült a Tajvanon alig két hete bemutatott 25 méteres Hold-nyúl, a Kínában hatalmas népszerűségnek örvendő óriási gumikacsa kitalálójának új alkotása.

A holland Florentijn Hofman jegyezte, vízálló papírból, fából és habszivacsból készített nyúl a Tajpejhez közeli Taojüan megyében rendezett tájművészeti fesztiválon mutatkozott be szeptember elején. A végzet az eseményt követő szétszerelése közben érte a kínai kultúra ihlette, Hold-nyúlnak elnevezett alkotást. A tajvani média szerint a nyúl egy láncfűrészből származó szikrától kapott lángra, feje rövid idő alatt teljesen leégett, törzse elfeketedett.
A hatóságok értesítették Hofmant, a helyi kormányzat pedig közölte, hogy kártérítést követel a szétszerelésért felelős vállalattól. A Hold-nyulat az elmúlt 11 napban csaknem két és félmillióan nézték meg, és az eredeti tervek szerint máshol is kiállították volna.
Hofman előző alkotása, a 16 méteres sárga gumikacsa hatalmas népszerűségnek örvendett Kínában, azt több nagyvárosban és Hongkongban is kiállították, tízmilliók voltak rá kíváncsiak.

Forrás: mti.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.