Tűz miatt késtek a vonatok a La Manche-alagútban

Jelentős késéssel közlekedtek az Eurostar vonatok a La Manche-csatorna alatt, egy járatnak pedig vissza kellett fordulnia csütörtök este, miután villámcsapás miatt tűz keletkezett az alagútban, a brit oldalon.

Az Eurostar hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy a vonalon áramszünet volt a délkelet-angliai Ashford közelében, miután csütörtök este villám csapott az egyik transzformátorba.
A vasúttársság először azt közölte, hogy négy vonat – két Párizsból, egy Londonból és egy Brüsszelből Londonba tartó – volt kénytelen visszafordulni. Később helyesbített, eszerint a Párizsból és Brüsszelből Londonba tartó vonatok végül ismét elindultak, és 2 óra 40-kor megérkeztek a londoni St Pancras vasútállomásra.
A Londonból induló vonatnak vissza kellett térnie az induló állomásra. Az utasoknak taxit és szállodai elhelyezést biztosítottak.
A cég szóvivője reményét fejezte ki, hogy rövidesen helyreáll a forgalom.
Egyetlen sérültről sem érkezett jelentés, és egyetlen vonat sem rekedt az alagútban.
Kent grófság tűzoltói – ahol a villámcsapás történt – közölték, hogy vihar miatt több esethez hívták ki őket.
Az Eurostar társaság honlapja szerint az 5.40-es járat (közép-európai idő szerint péntek reggel 6.40) elindult a londoni St Pancrasról a párizsi Gard du Nord pályaudvarra, és úton van a Párizsból Londonba tartó járat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.