tűzálló redőny

Tűzbiztonság és az alumínium redőnyök

Milyen tűzbiztonságot nyújtanak a mai modern redőnyök? Sajnos a választ mi sem tudjuk, ezért csak a gondolatainkat osztjuk meg, ha pontos információt szeretne, keressen fel egy tűzvédelmi szakembert!

Lássuk tehát tűzvédelmi szempontból milyen előnyei lehetnek egy redőnynek? Nos, az ajtók, ablakok, és a redőnyök is fontos szerepet játszhatnak abban, hogy a füst bejusson a házba. A modern alumíniumredőnyök záródása, ma már igen kedvező, ezért hatékonyak a füstgátlásban is.
Felmerül a kérdés, hogy vajon az alumínium redőny tűzvédelmet biztosít-e? Nos-e tekintetben azt tudjuk elmondani, hogy az alumínium, mint fém sokkal jobban ellenáll a tűznek, mint a hagyományosabb fa, vagy műanyagredőnyök, így tűzvédelmi szempontból ezek kedvezőbbnek tűnnek.

Ma már léteznek programozható redőnyök is, amelyek plusz tűzvédelmet biztosítanak, hiszen akár képesek automatikusan is lezáródni szükség esetén.

Nyilván önmagában a redőny nem elegendő a megfelelő tűzvédelemhez, de egy jó minőségű alumíniumredőny más redőnytípusokkal szemben adhat némi extra védelmet otthonunknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.