Tűzrendész OKJ-s felnőttképzés

Akit érdekel egy kicsit is a tűz misztikus világa, ideje, hogy jobban megismerje ezt a fantasztikus elemet. A melyiksuli.hu oldalon fedeztem fel, hogy Budapesten is indul most tűzvédelmi előadói OKJ-s felnőttképzés. Magyarán szólva egy felnőtteknek szóló tanfolyam keretében, elsajátítható az a tudás, amivel el lehet helyezkedni tűzrendészként.

A tanfolyam díja nem eget verő, gyakorlatilag egy havi fizetésből kifizethető az OKJ-s képzés 160 ezer forintos költsége. A képzés hossza 220 óra, ez a tanfolyam intenzitásától függően, mintegy 6 hónapnak felel meg.

Ha sikeres vizsgát tettél, akkor lehetsz tűzvédelmi előadó, aki tanfolyamokat és tűzvédelmi képzéseket szervez, de arra is képesítést szerzel az OKJ tanfolyam keretében, hogy elkészítsd egy-egy létesítmény tűzvédelmi szabályozását.

Szóval ezernyi lehetőséget biztosít számodra a tanfolyam, aminek a végén egy hivatalos OKJ szakképesítéshez is hozzájutsz.

Ha tűzoltó szeretnél lenni, akkor ez egy jó köztes lépcsőfok, amely igen jó referenciaként szolgálhat, ha egy tűzoltóságnál akarsz elhelyezkedni. Sajnos arra vonatkozóan nem találtam információt, hogy létezik e tűzoltó OKJ felnőttképzés, de igyekszem ennek is utánajárni a közeljövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.