toys in the room

Tűzveszélyes gyerekjátékok helyett

Egyre-másra kapnak szárnyra azok a hírek, amelyeket a különféle tűzveszélyes termékeket találó hatóságok tesznek közzé, majd hívják vissza az áruházak polcairól ezeket a veszélyes termékeket. Leggyakrabban az elektronikai berendezések esnek ezen intézkedések hatálya alá, gyakran hallani kivont telefontöltőkről, notebook-okról, de a játékok sem kivételek ez alól. A gyermekjátékok esetében nem is annyira a tűzveszélyesség a jellemző, hanem inkább a könnyen letörő, leszakadó játékrészek, a veszélyes anyagokból készült termékek miatt kerülhet sor ilyen visszahívásokra.

Éppen emiatt legyünk nagyon körültekintőek, ha játékot vásárolunk gyermekünknek! Ne elégedjünk meg a tömegtermékekkel vagy az épp divatos játékfajtákkal, ennél legyünk igényesebbek! A legjobbak azok a játékok, amelyek szívvel-lélekkel, sokszor saját kezűleg készülnek, mert ezek nem tömegtermékek, így gyermekeink is minden bizonnyal szívesebben játszanak majd velük. Legyen szó fajátékokról, minőségi hangszerekről, babákról, babaszoba kellékekről, mind-mind olyanok, amelyekkel jó érzés leülni játszani.

Természetesen a játékok tárolásánál figyeljünk oda a tűzvédelmi előírásokra is, nehogy a túl zsúfoltan, vagy nem megfelelően tárolt játékok egy szikra következtében kigyulladjanak és tüzet okozzanak a lakásban!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.